Tiplijn: 06-19541384

Wilde achtervolging over de A15 eindigt bij Hardinxveld

0

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Een wilde achtervolging over de A15 is op vrijdagavond 29 juni tot een einde gekomen ter hoogte van Hardinxveld-Giessendam. Ten minste twee mannen overvielen aan het begin van de avond een filiaal van de Albert Heijn in het Zuid-Hollandse Berkel en Rodenrijs.

Crash
Vanuit de regio Rotterdam ontstond een achtervolging waarbij 10 politiewagens en een politiehelikopter werden ingezet. De vluchtauto, gevolgd door de vele politiewagens, keerde vervolgens ter hoogte van de afslag Leerdam. De achtervolging ging daarop weer terug richting Gorinchem, totdat de auto ter hoogte van Hardinxveld crashte. De auto vloog hierbij over de vangrail, waarna de twee inzittenden konden worden aangehouden.

De verdachten zijn vanwege de crash wel door ambulancepersoneel nagekeken op eventuele verwondingen. Ten minste één van de mannen moest onder politiebegeleiding worden overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de brandweer werd gealarmeerd vanwege een mogelijke autobrand, maar voor zover bekend ontstond er na de crash geen brand.

File
Omdat de A15 volledig werd afgesloten in verband met het politieonderzoek en opruimwerkzaamheden, ontstond er achter het ongeval een flinke file. Na ruim een uur mochten bestuurders die vast stonden in de file, op aanwijzing van de politie keren op de snelweg, om zo tegen de richting in terug te rijden richting het knooppunt Gorinchem (A15/A27).

Foto’s: Jochem Vermeulen, Max Liet, Jorrit de Haas en Peter Stam.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer