Tiplijn: 06-19541384

Dronken Poolse bestuurder (49) aangehouden op de A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht

0

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Op zondag 24 juni 2018, omstreeks 16.35 uur, ontving de politie meerdere meldingen over een zeer langzaam rijdende personenauto op de rijksweg A16. Het voertuig zou zeer langzaam door de Drechttunnel in de richting van Rotterdam gereden zijn.

De politie pikte het voertuig ter hoogte van Hendrik-Ido-Ambacht op. Op dat moment reed het voertuig met een snelheid van ongeveer 40 kilometer per uur. Nadat het voertuig op de vluchtstrook aan de kant werd gezet, is de bestuurder onderworpen aan een ademtest. De uitslag hiervan betrof een ‘FAIL’ (Indicatie van te veel alcohol in de uitgeademde lucht).

De bestuurder, een 49-jarige Poolse man, werd vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Papendrecht. Uit de daarop volgende ademanalyse bleek dat de man zodanig teveel alcoholhoudende drank, 845 ugl, had genuttigd, dat zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Na overleg met het openbaar ministerie werd de man met een dagvaarding heengezonden. Hij zal zich later ten overstaan van een rechter moeten verantwoorden.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer