Tiplijn: 06-19541384

‘Zeer grote brand’ in elektrakast van flat in Dordrecht

0

DORDRECHT – In een flat aan het Octant in Dordrecht is zaterdagochtend 9 juni brand uitgebroken in een elektrakast. Omstreeks 05.50 uur werd de brand ontdekt. In eerste instantie ging de meldkamer uit van een CO-melder. Een paar minuten later bleek het al snel om brand te gaan.

Zeer grote brand, GRIP 1
Al snel werd opgeschaald naar ‘middelbrand’, en later naar ‘zeer grote brand’. Daarnaast werd ‘GRIP 1’ gegeven voor de coördinatie. Vier blusvoertuigen, een hoogwerker en divers ander materiaal van de brandweer kwam met spoed ter plaatse.

Op de eerste en tweede verdieping van de flat werd een concentratie koolmonoxide gemeten. Beide verdiepingen zijn direct door de brandweer ontruimd. Deze mensen zijn opgevangen in het Van Der Valk hotel. De overige verdiepingen werden door de politie geïnformeerd. Eén bewoner van het complex is ter controle naar het ziekenhuis gebracht door het inademen van (teveel) rook. Omstreeks 09.00 uur gaf de brandweer het sein ‘brandmeester’. Stichting Salvage is opgeroepen voor hulp bij de schade.

Het wooncomplex is overgedragen aan de woningbouwvereniging Trivire. Hulpdiensten zijn retour naar de kazerne. Naar het ontstaan en de oorzaak van de brand zal onderzoek worden gedaan.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer