Tiplijn: 06-19541384

Drie mannen aangehouden voor stelen van auto, quad én tuingereedschap in Ameide

0

AMEIDE – Doorzettingsvermogen én een goede kennis van de lokale gemeenschap zijn de twee hoofdingrediënten die hebben geleid tot de aanhouding van drie mannen die betrokken zijn geweest bij meerdere diefstallen.

De oplossing deze zaak begon toen op 1 juni een 22-jarige man uit Ameide werd aangehouden, nadat hij eind mei een auto in Tienhoven (ZH) zou hebben gestolen. In het onderzoek naar deze diefstal werd ook de telefoon van de verdachte onder de loep genomen. Daarop werd een filmpje gevonden van een stuk land waarop de verdachte met een zogenaamde tuinfrees aan de slag was.

Eén van de rechercheurs herkende de locatie direct als een deel van een volkstuincomplex in Ameide, waar inbrekers recentelijk gereedschap hadden gestolen, waaronder een tuinfrees. In een schuurtje vonden agenten (vermoedelijk) dezelfde tuinfrees én andere gereedschappen die waarschijnlijk ook gestolen waren. En de politie stuitte ook op gestolen quad. Uit onderzoek kwamen nog twee andere verdachten naar voren. De gearresteerde Ameidenaar bleek gekoppeld te kunnen worden aan twee mannen van 25 jaar uit Gorinchem en Noordeloos. Uit onderzoek blijkt  dat zij ook aan de diefstallen konden worden gelinkt en zijn zij inmiddels ook aangehouden.  De politie zet het onderzoek voort.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer