Tiplijn: 06-19541384

Binnenvaartschip zinkt na aanvaring op Dordtse Kil bij Dordrecht

0

DORDRECHT – Op de Dordtse Kil bij Dordrecht vond zaterdagmiddag 26 mei 2018 een aanvaring plaats. Omstreeks 16.30 uur kwam een binnenvaartschip in botsing met een ander binnenvaartschip. Een van de schepen zonk na de aanvaring.

De twee opvarenden van het schip raakte te water. Zij konden gered worden en zijn na behandeling ter plaatse overgebracht naar een ziekenhuis. De ambulancedienst werd geassisteerd door het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam die met een helikopter ter plaatse kwamen. Vanwege de coördinatie tussen de verschillende hulpdiensten werd opgeschaald naar ‘Grip 1’.

Het gezonken schip lekte na de aanvaring olie, dit werd zo goed als mogelijk opgevangen. Omdat het schip geladen was met kunstmest werden er ook watermonsters genomen. Hieruit bleek dat er vooralsnog geen negatief effect voor het milieu is.

Een bergingsschip is onderweg voor het gezonken binnenvaartschip. Het andere schip, een tanker kon op eigen kracht doorvaren naar een haven in ’s Gravendeel. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer