Tiplijn: 06-19541384

Hond rent fietsster omver; omstanders duwen ambulance uit gras

2

ALBLASSERDAM – Een 69-jarige vrouw is zaterdag 14 april 2018 gewond geraakt aan haar hoofd, nadat zij op het Boerenpad in Alblasserdam ten val kwam met de fiets. De vrouw viel, doordat ze omver werd gerend door een ontsnapte hond. De zestiger liep een flinke hoofdwond op en was enige tijd buiten kennis. Twee ambulances en een aantal politie-eenheden kwamen met spoed ter plaatse voor hulp. Het slachtoffer is met spoed naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam gebracht voor nader onderzoek en verdere behandeling.

Eén van de agenten wilde bij het ongeval het ambulancepersoneel helpen door alvast een van de ambulances te keren, zodat deze direct zou kunnen vertrekken, zodra de patiënt in het voertuig zou liggen. De 3500 kilo zware ambulance kwam echter vast te zitten in het drassige gras. De patiënte werd naar de andere ambulance gereden en kon daarna met spoed naar het ziekenhuis gebracht worden.

Omstanders en buurtbewoners schoten direct te hulp om de andere ambulance uit de berm te halen. Er werden planken gehaald en iemand haalde zijn Nissan Patrol erbij. Met de vierwielaangedreven wagen voor de ambulance en met een aantal duwende mensen aan de achterkant van de ziekenwagen werd het voertuig uit het gras gehaald.

Ook leek het er even op dat een politievoertuig ook was weggezakt. Omstanders schoten ook daar te hulp. Al snel bleek echter dat deze auto nog op de handrem stond.

Hoe het met de gevallen fietsster is, is nog niet bekend. De hond lijkt ongedeerd te zijn gebleven.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

2 reacties

  1. Haha hoe was het ook al weer??
    Schoenmaker (of agent) blijf bij je leest…

    Nee hoor, geintje, kan de beste chauffeur overkomen…

  2. Om op de ambulance te mogen rijden heb je een groot rijbewijs C1 en code 95 nodig. Dus de agent was waarschijnlijk op dit vlak ook in overtreding.

Reageer