Tiplijn: 06-19541384

Man valt van dak in Dordrecht

3

DORDRECHT – Een man is donderdagmiddag 12 april gewond geraakt bij een ongeval in Dordrecht. Omstreeks 11.30 uur was de man bezig met werkzaamheden op het dak van een woning aan de Zuidendijk. Daarbij viel de man van het dak naar beneden en kwam op het dak van een aanbouw terecht. Bij de val raakte de man gewond.

Naast de ambulancedienst werden ook de brandweer en een Mobiel Medisch Team opgeroepen. Met behulp van een hoogwerker wist de brandweer het slachtoffer naar beneden te krijgen. De man is daarop met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De inzet van het MMT werd afgemeld.

Foto’s: Benjamin van Es

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

3 reacties

 1. Waar gaat het hier mis …. dakpannen die op t punt staan om te vallen ..
  hulpverlening eronder , geen helmen
  Geen valbeveiliging …

  • Benjamin van Es on

   Brandweer heeft zodra ze ter plaatse waren bijna gelijk de lossen stukken eraf gehaald. Denk dat ambulance niet genoeg ladders hadden om erbij te komen.

  • Ik denk dat het een kwestie is van prioriteiten stellen. Eerst het slachtoffer helpen of op zoek gaan naar een ladder, een paar helmen, valbeveiliging? Misschien ook nog een hekje plaatsen, straat afzetten met rood witte linten. Geen idee of een ambulance standaard is uitgeruste met helmen.

   Als je daar als slachtoffer ligt ben je denk ik heel blij dat ze zich om jouw bekommeren.

   Ik denk wel dat je een punt hebt. De hulpverlener moet ook aan zijn/haar eigen veiligheid denken. Misschien net iets te bewogen voor hun vak.