Tiplijn: 06-19541384

Politie houdt 14-jarige jongen aan voor anti-homogeweld in Dordrecht

5

DORDRECHT – De politie heeft maandagavond 2 april 2018 een verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de bedreiging en mishandeling van twee mannen aan de Schenkeldijk en Smitsweg in Dordrecht afgelopen weekend. De aangehouden verdachte is 14 jaar en komt uit Dordrecht. De jongen zit vast.

Burgemeenster Wouter Kolff van Dordrecht liet deze week via Twitter al weten er alles aan te doen om de daders op te sporen. Hij schreef: “Dit weekend hebben zich in Dordrecht twee nare incidenten met anti-homogeweld voorgedaan. We hebben nauw contact met de slachtoffers. Politie, OM en ik doen er alles aan om de laffe daders op te sporen en te stoppen.”

De slachtoffers hadden allebei een afspraak gemaakt via een datingapp. Een man is in de nacht van vrijdag op zaterdag in elkaar geslagen op de Smitsweg. De andere man werd de nacht erna achterna gezeten en bijna mishandeld op de Schenkeldijk.

De politie gaat er van uit dat de verdachte deel uitmaakt van een grotere groep en verwacht meer aanhoudingen. Het onderzoek zit nog in de beginfase. Alle facetten, zo ook de totstandkoming van de contacten en inhoud daarvan, maken deel uit van het onderzoek.

Het is mogelijk dat er al eerder mensen slachtoffer zijn geworden van soortgelijk geweld. Is een dergelijk voorval u ook overkomen? Of heeft u informatie over de incidenten van afgelopen weekend? Meld u dat dan via 0900-8844. Ook het team van Roze in Blauw is bereikbaar voor uw informatie, op telefoonnummer 0800-7444477 (24/7 bereikbaar).

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

5 reacties

 1. Nee vind ik niet, keiharde feiten, misschien moet je je linkse bril eens afzetten.
  Bepaalde medelanders hebben het nu eenmaal niet zo op homo’s.

 2. Sven Slootweg on

  Inderdaad, en die ‘bepaalde medelanders’ zijn net zo regelmatig geboren en getogen blanke ‘Hollanders’.

  Zullen we eerst maar gewoon even de berichtgeving afwachten, voordat we hele bevolkingsgroepen gaan generaliseren?

  Overigens ben ik benieuwd naar de zogenaamde ‘keiharde feiten’ waar je over spreekt. Heb je een daadwerkelijke bron die dit aantoont, of zijn dit gewoon weer eens onderbuikgevoelens met een of ander slap “dat weet toch iedereen” lulverhaal er achter, zoals zo vaak het geval bij dit soort beweringen?

 3. Iedereen weet dat roken slecht is, een discussie aangaan met een roker is vrij zinloos.
  Dit is net zoiets, dus gewoon de struisvogel blijven uithangen zou ik zeggen.

Reageer