Tiplijn: 06-19541384

Ernstig ongeval met tankwagen op de A15 bij Gorinchem

1

GORINCHEM – Bij een ernstig ongeval op de A15 bij Gorinchem is zondagochtend 1 april één persoon (zwaar) gewond geraakt. Omstreeks 10.25 uur gebeurde het ongeval. Vermoedelijk kwam de tankwagen in de berm terecht. Vervolgens kantelde hij en kwam enkele tientallen meters verder tot stilstand.

De chauffeur van de tankwagen kwam in zijn cabine bekneld te zitten met zijn arm. Diverse eenheden van de brandweer, waaronder een HV-Team uit Meerkerk, kwamen met spoed ter plaatse. Ook twee ambulances, het Mobiel Medisch Team met de traumahelikopter, en vele politie-eenheden kwamen met spoed naar het incident toe. Het slachtoffer kon na ruim een half uur door de brandweer uit zijn cabine gehaald worden en is na stabilisatie met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. De A15 is door het ongeval deels afgesloten wat voor veel vertraging zorgt. De berging gaat nog wel even duren.

In de tankwagen zat een hoeveelheid melk. Dit is voor een groot deel op het wegdek en in de sloot terecht gekomen.

Foto’s: Jur van der Pijl en Max Liet


Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

  1. Aan de sporen te zien iets te vroeg de afslag willen nemen. Vooruitziende blik van de chauffeur? Of was deze blik ergens anders op gericht?

Reageer