Tiplijn: 06-19541384

Betonwagen kantelt op de A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht

0

ALBLASSERDAM / HENDRIK-IDO-AMBACHT – Op de A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht is donderdagochtend 29 maart 2018 even voor 9.30 uur een betonwagen gekanteld. De vrachtwagenchauffeur week uit voor afremmende voertuigen en kantelde uiteindelijk. De wagen schoof een stuk over de snelweg en kwam onder een viaduct tot stilstand. Meerdere brandweerkorpsen, waaronder het korps van Alblasserdam, werden gealarmeerd omdat er mogelijk sprake was van een beknelling.

Bij aankomst van de brandweer, bleek dat de chauffeur al uit zijn cabine was geklommen. De man werd nagekeken door ambulancepersoneel en bleek slechts gewond te zijn geraakt aan een arm. Hij hoefde niet meer naar het ziekenhuis.

Uit de gekantelde wagen lekten vloeibaar beton en diesel. De brandweer bleef uit voorzorg aanwezig op de locatie. Na enkele uren, rond 14.30 uur, kon het voertuig weer op eigen wielen getakeld worden.

Het herstel van het wegdek duurt tot de avondspits, zo is de verwachting van de brandweer.

Foto’s: Peter Stam/Alblasserdamsnieuws.nl

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer