Tiplijn: 06-19541384

Arkel wint brandweerwedstrijden in Meerkerk

0

MEERKERK – De brandweerploeg van Arkel heeft zaterdag 24 maart de brandweerwedstrijden in Meerkerk gewonnen. Diverse brandweerposten uit de omgeving van de Alblasserwaard namen deel aan de wedstrijd. De eerste drie ploegen gaan door naar de volgende ronde. Een ernstig ongeval met drie slachtoffers was de oproep voor de ploegen.

Het scenario
In een bedrijfspand aan de Duurzaamheidsring in Meerkerk waren werkzaamheden bezig met een heftruck. De machinist van de heftruck was bezig om delen hout in een vrachtwagen te laden. Hierbij ging het helaas fout. Drie slachtoffers kwamen bekneld te zitten tussen stukken hout. Eén daarvan had een slagaderlijke bloeding.

De ploegen kregen als opdracht om de slachtoffers, samen met de ambulancedienst, te verzorgen en te bevrijden. Om de heftruck naar achter te krijgen moesten de ploegen de tankautospuit een stukje in het pand zetten, om zo met de lier de truck naar achter te trekken. De ploegen konden hulp in schakelen van een zogeheten HV-Team. Dit is een specialistisch team voor ongevallen.

Uitslag:

  1. Arkel
  2. Ameide
  3. Lexmond
  4. Giessenburg
  5. Hoornaar-Noordeloos
  6. Schoonrewoerd

Foto’s: Jur van der Pijl

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer