Tiplijn: 06-19541384

Politieachtervolging eindigt met crash op Randweg in Alblasserdam

0

ALBLASSERDAM – Een wilde politieachtervolging vanuit Sliedrecht, is in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 maart 2018 in Alblasserdam geëindigd met een crash tegen een paal op de Randweg in Alblasserdam. Agenten wilden de bestuurder van een auto controleren op de Stationsweg in Sliedrecht. Toen er een stopteken werd gegeven, ging de bestuurder er snel vandoor. Op de Parallelweg liep de snelheid al snel op naar 130 kilometer per uur. De agenten gaven de bestuurder een stopteken en attendeerde hem hier nog extra op door het gebruik van het blauwe zwaailicht.

“Het vermoeden dat de bestuurder aan de politie wilde ontkomen werd al snel bevestigd door zijn rijgedrag. De snelheid liep in rap tempo hoog op en de bestuurder nam grote risico’s om aan ons te ontsnappen. Met hoge snelheid werd er gereden door bochten en over drempels,” zo schrijft Politie Drechtsteden Buiten op Facebook.

De agenten vervolgen: “Door de meldkamer werden van alle kanten diverse politie-eenheden aangestuurd om te assisteren bij de achtervolging. Op de Veerweg te Papendrecht vloog de bestuurder uit de bocht, ramde een verkeersbord en viel nog net niet de afgrond in om op de rijksweg A15 te belanden. Bij een wonder wist de bestuurder zijn voertuig weer op het asfalt te krijgen en zijn vluchtpoging voort te zetten.”

De achtervolging zette zich voort naar Alblasserdam. Hier wilde de bestuurder vanaf de Randweg de Vondellaan op rijden, maar raakte de macht over het stuur kwijt en reed met volle snelheid tegen een lantaarnpaal waarna hij tot stilstand kwam. De bestuurder vluchtte direct zijn voertuig uit en holde weg. De agenten zagen vervolgens nog drie passagiers versuft uit de auto stappen. Voor de zekerheid zijn zij nagekeken door het personeel van de ambulance. Niemand bleek gewond te zijn geraakt.

“De personalia van de verdachte is inmiddels bekend en tegen de bestuurder zal onder andere proces-verbaal voor het veroorzaken van gevaar en het verlaten van de plaats van het ongeval worden opgemaakt (artikel 5 en 7 van de Wegenverkeerswet). De auto is inbeslag genomen,” aldus Politie Drechtsteden Buiten.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer