Tiplijn: 06-19541384

Jeugdbrandweer Leerdam wint wedstrijd in Meerkerk

0

MEERKERK – Jeugdbrandweer Leerdam heeft zaterdag 10 maart 2018 de zogenoemde ‘clusterwedstrijd’ in Meerkerk gewonnen. Aan de wedstrijd deden zes jeugdbrandweerkorpsen uit de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden mee. De ploegen waren verdeeld in twee leeftijdsklassen: junioren 11 tot 15 jaar en aspiranten 16 tot 18 jaar. Elke meespelende ploeg kreeg een brandmelding.

Junioren
De junioren kregen de melding van een brand in een woning aan de Burggraaf in Meerkerk. Er was weinig informatie bekend, maar ter plaatse werden de ploegen opgewacht door de eigenaar van de woning. Hij had bij thuiskomst de brand ontdekt. Door een juiste verkenning kwamen de ploegen er achter dat de brand ook doorgeslagen was naar een naast gelegen ruimte.

Aspiranten
Ook de aspiranten kregen een melding van een brand in een schuur aan de Burggraaf in Meerkerk. De gesimuleerde brand woedde in een houten schuur en was ontstaan door werkzaamheden. Bij het ter plaatse komen werden de ploegen opgewacht door de eigenaar van het pand. De eigenaar kon vertellen dat er nog één iemand vermist werd. De ploegen wisten het slachtoffer te redden. Er was sprake van een brand in twee verschillende ruimtes. Ook zat de brand inmiddels in een ruimte tussen twee muren.

Uitslag
Junioren
1. Leerdam
2. Ameide
3. Giessenlanden
4. Gorinchem
5. Meerkerk
6. Lexmond

Aspiranten
1. Leerdam
2. Giessenlanden
3. Gorinchem
4. Meerkerk
5. Lexmond

Tekst en foto’s: Herbert van Dalen.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer