Tiplijn: 06-19541384

Drie mannen zakken door ijs in Alblasserdam

0

ALBLASSERDAM – Drie mannen zijn donderdagmiddag 1 maart 2018 door het ijs gezakt bij Alblasserdam. Dit gebeurde op de Alblas, ter hoogte van de Vinkenpolderweg. De hulpdiensten werden hiervoor rond 16.40 uur opgeroepen. Diverse brandweerwagens, een aantal politievoertuigen en meerdere ambulances kwamen met spoed ter plaatse voor hulp. De inzet van de traumahelikopter werd net voor de landing geannuleerd.

De personen zakten op twee plaatsen door het ijs. Dit gebeurde voor het huis van Arie Karreman, die direct in actie kwam. “Ik zat boven te werken. Mijn vrouw zag ze door het ijs gaan en riep me. Op één plek zakten twee schaatsers door het ijs en stukje verderop zakte bijna tegelijkertijd een andere man ook door het ijs,” vertelt meneer Karreman.

Touw
Samen met wat omstanders en met behulp van een stuk touw lukte het om de schaatsers uit het ijskoude water te trekken. “Ze hadden geluk, want dat lange touw lag hier nog vanwege de storm van een paar weken geleden. Samen met de omstanders hebben we de mannen op de kant gekregen.”

Douche
Intussen was ook het alarmnummer gebeld en rukten de hulpdiensten massaal uit. Er werd zelfs rekening gehouden met een reanimatie. Ter plaatse bleek de situatie erg mee te vallen. De drie mannen werden nagekeken door ambulancepersoneel. Zij bleken ongedeerd te zijn gebleven. Nadat de mannen onder de warme douche waren geweest bij de familie Karreman, kon het drietal op eigen gelegenheid naar huis.

Foto’s: William van de Pol en Peter Stam.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer