Tiplijn: 06-19541384

Schoorsteenbrand in woning met rieten kap in Streefkerk

0

STREEFKERK – De brandweer is vrijdagochtend 23 februari uitgerukt naar een schoorsteenbrand in een woning aan de Bergstoep in Streefkerk. Omdat de woning voor een deel over een rieten kap beschikt, werd uit voorzorg opgeschaald naar middelbrand. De brandweer van Groot-Ammers, Nieuw-Lekkerland en Papendrecht spoedden zich rond 9.10 uur naar de schoorsteenbrand.

Eenmaal ter plaatse ging de brandweer op onderzoek uit in de woning. De brand bleek zich in het schoorsteenkanaal te bevinden. Met hulp van de hoogwerker van de Papendrechtse brandweer werden werkzaamheden verricht om het kanaal vrij te maken van roetdeeltjes. De schoorsteenbrand was een halfuur later onder controle. De dijk tussen Streefkerk en Groot-Ammers was tijdens de brand afgesloten voor verkeer.

Foto’s: Stefan van Aarle

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer