Tiplijn: 06-19541384

Nieuwe spuugmaskers voor politie

1

DORDRECHT – Agenten in Dordrecht maken sinds dinsdag 13 februari gebruik van een nieuw hulpmiddel: zogenaamde spuugmaskers. De agenten werden de afgelopen tijd getraind op het gebruik van het masker en dragen deze vanaf nu bij zich. De spuugmaskers zijn bedoeld voor verdachten welken dreigen te spugen of hebben gespuugd.

“Het spuugmasker bestaat uit twee delen. Aan de bovenzijde zit gaas welke zorgt voor een juiste ademhaling middels de neus en wat het zicht voor de verdachte vrij houdt. Aan de onderzijde zit een deel van stof welke het spugen voorkomt. Tevens is dit deel ook adem vrij wat ervoor zorgt dat de verdachte in het geheel vrij kan ademen,” licht de politie toe op haar Facebookpagina. Vermoedelijk worden ook agenten in andere plaatsen met de tool uitgerust.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

  1. Zou hard slaan ook niet helpen? Het lijkt me een hele worsteling om dit maker bij een onwillige arrestant op te krijgen.

Reageer