Tiplijn: 06-19541384

Carnavalsvierders aangehouden op A27 na showen speelgoedwapen

0

HOOGBLOKLAND/WERKENDAM – Twee carnavalsvierders zijn vrijdagavond 9 februari aangehouden op de A27 bij Werkendam nadat zij een speelgoedwapen hadden laten zien aan een bestuurder op de A27 bij Hoogblokland. De auto met de twee mannen reed vanuit Utrecht richting Brabant.

Een van de mannen liet een wapen, wat achteraf een speelgoedwapen bleek, zien aan een bestuurder. Direct werd 112 gebeld.

BTGV
Politieagenten postten langs de A27. Al snel kwam het voertuig in het zicht. De auto kreeg een stopteken bij de afrit Werkendam. Vervolgens zijn de twee met een BTGV (Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachte) uit de auto gepraat. Dit betekent dat er met getrokken wapens verdachten uit de auto worden gehaald.

Beide verdachten sprongen direct uit het voertuig en de bijrijder gooide een wapen weg. Hij riep daarbij dat het om een speelgoedwapen ging. ‘Beide personen luisterden totaal niet naar de commando’s van de collega’s. Uiteindelijk luisterden beide heren wel en konden ze worden aangehouden’, meldt de politie.

Het ging om een 26-jarige man uit Wijk Bij Duurstede en een 25-jarige man uit Amersfoort. Ze waren onderweg naar Brabant om carnaval te vieren.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer