Tiplijn: 06-19541384

Automobilist in anderhalf uur 2 keer betrapt op rijden onder invloed in Papendrecht

0

PAPENDRECHT – Een 38-jarige man uit Rotterdam is afgelopen week twee keer in anderhalf uur tijd betrapt op rijden onder invloed van alcohol. De politie kreeg een melding dat bij tankstation De Haan aan de Burgemeester Keijzerweg in Papendrecht een man mogelijk onder invloed van alcohol reed. Getuigen hadden gezien dat de bestuurder zwalkend een pakje sigaretten afrekende en tijdens het teruglopen naar zijn auto vol tegen de pui van de shop aanliep.

Toen de agenten ter plaatse kwamen, zagen zij dat de man achter het stuur ging zitten en aanstalten maakte om te gaan rijden. Zij spraken de man aan en roken dat de adem van de man naar alcohol rook. Ze namen een voorlopige ademtest van de man af en deze gaf de indicatie dat hij te veel alcohol had genuttigd. Hierop werd de 38 jarige man uit Rotterdam aangehouden en meegenomen naar het bureau. Op het bureau had de man wat moeite om recht te lopen. Zo liep hij tot drie keer toe tegen een deur aan in het politiebureau. Bij de ademtest dat de man teveel alcohol had genuttigd en dat zijn rijbewijs al ingevorderd was in verband met een eerdere aanhouding van rijden onder invloed. Deze keer blies hij 495 µg/l.

De man werd omstreeks 17:30 uur, met een rijverbod in zijn hand, weer in vrijheid gesteld. Hij zei dat hij opgehaald zou worden door zijn vriendin. Door de agenten werd gezien dat hij meteen weer in zijn auto stapte en bij het politiebureau weg reed. De man werd voor de tweede keer aangehouden voor het rijden onder invloed, het rijden met een ingevorderd rijbewijs en het rijden tijdens een rijverbod. De tweede keer blies hij 410 µg/l. Ook werd nu zijn auto in beslag genomen. De verdachte heeft een dagvaarding gekregen en mag zich binnenkort bij de rechtbank verantwoorden.

Tekst en foto: Politie Drechtsteden Buiten.

 

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer