Tiplijn: 06-19541384

Brandweer druk met veel stormschades in regio

0

REGIO – De brandweer in de regio Zuid-Holland Zuid is momenteel zeer druk met meldingen van stormschades. Al zeker honderden meldingen van omgevallen bomen, takken over de weg en losse dakdelen zorgen voor een drukke dag. Code rood werd afgegeven door het KNMI.

In Alblasserdam raakte een deel van een gevel van een woning los. Dat kwam op een auto terecht. Niemand raakte daarbij gewond.

In Dordrecht was het op verschillende plaatsen raak. Zoals aan het Keteldiep. Daar zijn van verschillende woningen de daken afgevlogen. De brandweer is met veel materieel ter plaatse. Vanmorgen raakte een jongen gewond nadat een boom op hem viel tijdens het fietsen. Dit gebeurde nabij het ziekenhuis in Dordrecht. Ook in Sliedrecht viel een slachtoffer door de storm.

In Arkel gingen meerdere bomen omver. De Vlietskade werd tijdelijk afgesloten voor het verkeer omdat daar zeker vijf bomen waren omgevallen. Ook aan de Dorpsweg in Arkel moest de brandweer enkele golfplaten veiligstellen. Deze waren vanaf een schuurtje gekomen. Aan de overkant van deze melding kwam een boom op een woning. Deze wordt op een later moment door een kraan er vanaf gehaald. Ook in Schelluinen moest de brandweer in actie komen.

Ook in Gorinchem was de brandweer de hele dag druk met diverse meldingen van stormschade. Aan het Lindelaantje vielen meerdere bomen om over het fietspad. De brandweer is daar ruim twee uur bezig geweest. Ook werd de autoladder meerdere keren ingezet om losgeraakte dakpannen veilig te stellen.

In Noordeloos klapte, vermoedelijk door de wind, een gloednieuw vrachtwagentje op zijn kant. Dit gebeurde op de Kerkweg tussen Noordeloos en Ameide. Diverse hulpdiensten werden met spoed ter plaatse gestuurd.

Foto’s: Ruben van der Sterren, Jorrit de Haas, Rik de Leeuw, Jur van der Pijl, Herbert van Dalen, Max Liet en Peter Stam


 


Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer