Tiplijn: 06-19541384

Dode en gewonden bij ernstig ongeval Stadsbrug Dordrecht

24

DORDRECHT – Op de stadsbrug tussen Dordrecht en Zwijndrecht is zaterdagavond 13 januari rond 23.45 uur een ernstig ongeval gebeurd. Een automobilist raakte in een bocht de macht over het stuur kwijt waarna de auto een brugdeel raakte en over de kop vloog.

Onder invloed
In de auto zaten drie mannen uit Hendrik-Ido Ambacht. Een 20-jarige man kwam om het leven, een 22-jarige man raakte zwaargewond en de 21-jarige bestuurder, die lichtgewond raakte, is aangehouden omdat uit een ademtest bleek dat de man onder invloed van alcohol was. Omdat hij ook gewond raakte is hij ter observatie naar het ziekenhuis in Dordrecht gebracht. De 22-jarige man die zwaargewond raakte is met spoed naar het EMC in Rotterdam overgebracht.

Afgesloten
De stadsbrug werd in beide richtingen afgesloten voor al het verkeer. Verkeersspecialisten van de politie doen onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval.

Vrijdagavond vloog op de Prins Hendrikbrug in Dordrecht ook een auto over de kop. Ook toen raakten meerdere personen gewond.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

24 reacties

  1. gekke gerrit on

    jonge jonge weer van die jochies,en de bestuurder [21]nog dronken ook.

    wordt dokken jochie,of je ouders gaan de schulden in!

    toch heel veel sterkte gewenst

    gerrit

  2. Doe even normaal on

    Gekke Gerrit,

    Ben het gedeeltelijk met je reactie eens, maar ben ervan overtuigd dat de bestuurder al een hoge prijs betaald heeft voor dit alles.

  3. Die even normaal on

    AM, Weet jij wat het promilage in zijn bloed was??? NEE!!! Geld trouwens ook voor gekke gerrit.
    Als je er niet het fijne van weet, moet je je er niet zo over uitlaten!!!
    Bij 2 glazen bier wordt er ook geschreven dat iemand onder invloed is.
    Of wil jij beweren dat jij nooit met een iets op achter het stuur stapt? Heb jij wel een rijbewijs???

    • Als je onder de toegestane limiet blijft bij een blaastest wordt je niet aangehouden. Het feit dat de bestuurder wél is aangehouden zegt iets over de hoeveelheid alcohol in zijn adem, namelijk dat dit meer was dan toegestaan is bij een beginnend bestuurder en dat hij waarschijnlijk meer dan 1 drankje geconsumeerd heeft.
      Het besluit om dan alsnog in de auto te stappen is erg dom en onverantwoordelijk en de bestuurder zal nu de rest van zijn leven moeten leven met het idee dat hij verantwoordelijk is voor de dood van één van zijn maten. Al een behoorlijke straf op zich maar de verzekering zal niet welwillend zijn om uit te betalen gezien er alcohol in het spel is.
      En ja, ik heb een rijbewijs en nee ik stap niet in de auto als ik alcohol gedronken heb. Je kunt het beter anders stellen, ik drink geen alcohol als ik weet dat ik nog moet autorijden.

  4. “Doe even normaal”, ook 2 glazen bier is al teveel om nog verantwoord te kunnen rijden! Normaal rijd mijn man altijd als we samen weg gaan, maar zodra hij ook maar iets op heeft waar alcohol in zit rijd ik terug naar huis!! Dat zou iedereen met een beetje verstand moeten doen, dan zouden er een stuk minder ongevallen gebeuren!

  5. gekke gerrit on

    niet drinken jochie als je moet ryden,en dit geld ook voor die even normaal!

    Of ben je het het niet met gerritje eens

    sterkte gewenst met die verlies

    Ben wel bly dat die niet myn raakt met myn gezinnetej,dan tocht liever het brugdeel.met zyn dronken hoofd.

    Die is hard zat vind je ook niet Die even normaal?
    Gr gekke gerrit

  6. Kwamen net na het ongeval over de brug rijden, kan je verzekeren dat het geen prettig gezicht was En of er drank in het spel was of niet het zal je kind maar wezen , zowel slachtoffer of veroorzaker. Wens iedereen die met dit vreselijke ongeval te maken heeft heel veel sterkte !!

  7. Tuurlijk is het zeer ernstig wat er is gebeurd en daarnaast moet uit het onderzoek uitblijken hoe of wat!

    Maar mensen, kijk wel uit met mensen direct te veroordelen op basis van informatie uit journalistieke sfeer, hoeveel nieuw wordt er niet aangedikt?

  8. Alcohol is nooit goed te praten, en meestal onder invloed is teveel. Maar stel dat het net over de grens is voor beginnend bestuurder vind ik het toch al heel anders, want persoonlijk vind ik geen verschil tussen beginnend en ervaren bestuurders de kromste regel die er ooit uitgevonden is. Wat de politie en de berichtgeving zou sieren is gelijk promillage erbij vermelden.
    Zeer droevig voor de nabestaanden en de andere families

  9. Tja, helaas krijg je dit als je jong en stoer denkt te zijn. Als je moet rijden zou je gewoon nul, nul % alcohol moeten nemen maar velen denken dat ze dan nog wel kunnen rijden. Alcohol (pillen, drugs, etc.) zorgen voor ongeremd gedrag met vaak fatale gevolgen. Al genoeg gestraft door de dood van zijn maat en verwonding van een ander? Dat is nog maar te bezien. Heb al vaker van dit soort mensen gezien die een half jaar later gewoon weer met alcohol achter de kiezen een auto in stappen. Het is volledig zijn eigen probleem dat wat mij betreft niet hard genoeg aangepakt kan worden. Met alcohol, drugs, pillen, etc. (alles wat de rijvaardigheid kan beïnvloeden) toch achter het stuur kruipen en een zwaar ongeval veroorzaken staat voor mij gelijk aan doodslag of moord. Het zal idd. maar om je partner, kind, ouder, broer, zus, vriend / vriendin gaan die hier slachtoffer van is / wordt. Niet pappen en nathouden maar keihard aanpakken. Nabestaanden hebben ook levenslang.

    • Geen idee waar men het over heeft on

      Doe even normaal met je geoordeel. Je weet niet eens hoeveel hij op heeft. Ik ken de bestuurder en als ik ergens zeker van ben, is dat deze jongen geen roekeloos gedrag zou vertonen. Vreselijk mens dat je bent.

      • Je bent nooit ergens zeker van, net zoiets als “mijn kind doet zoiets niet” terwijl het achteraf een terrorist blijkt te zijn om maar een voorbeeld te noemen.
        Als je daar met 50km/u rijdt verlies je normaal gesproken de macht over het stuur niet en zo ja zijn de gevolgen niet zo groot.

  10. De eerste steen zal nooit geworpen worden... on

    Geen idee waar men het over heeft, ik ben het helemaal met je eens. Ik ken hem ook, kan je mening alleen maar beamen.

    De fout die gemaakt wordt, is dat men bij voorbaat uit gaat van de mediaberichten. Zonder af te wachten hoe of wat.
    Laten we eerst eens afwachten wat de slotconclusie is. Kijken hoe er dan gereageerd wordt en of degenen die fout gereageerd hebben ook zo flink zijn erop terug te komen.

  11. Theo van Helden on

    Hoe krijg je je rijschoolleerlingen nu zo wijs dat alcohol en verkeer niet samen gaan? En dat een snelheidslimiet echt niet voor niets geldt? En GEEN IDEE ETC: ook een bekende kan een moment van onbedachtzaamheid hebben en het gaspedaal te ver intrappen. Als rijinstructeur zou ik graag eens van gedachten willen wisselen met deze chauffeur. Wat is er gebeurd, waarom reed je zoals je gereden hebt, wat zou je andere bestuurders willen vertellen? Om dat door te kunnen geven aan mn leerlingen.
    Sterkte voor alle betrokkenen / nabestaanden.

  12. Misschien kunnen we (nu alles wel zo’n beetje gezegd is) uit respect voor de nabestaanden en in oprecht meeleven met de betrokkenen nu stoppen met reageren op dit nieuwsbericht. Er is bij hen al zo veel droefheid en verdriet. Dat hoeven we er echt niet verder in te wrijven.

  13. Laten we niet oordelen, we weten niet wat er precies gebeurd is.
    Ik wens de nabestaande van Daniel heel veel sterkte toe en ook de andere 2 jongens die bij het ongeval betrokken waren, het is verschrikkelijk wat er gebeurd is.

  14. Smart en Willemijn,
    Helemaal gelijk in. Er wordt geoordeeld naar de berichten in de media.
    We waren er niet bij dus kunnen er niet over oordelen ook.
    Heel veel sterkte voor alle betrokkenen.

  15. Als er een besef is van het hartverscheurende verdriet wat hierdoor gekomen is, zouden er niet van die onzinnige veroordelende berichten hierboven staan. Dat doet zo verschrikkelijk veel pijn om dat te lezen.. wanneer we met 1 vinger naar anderen wijzen, dan wijst de rest van de vingers naar onszelf.

    • Helemaal met je eens.
      De bestuurder wordt ook verscheurd door verdriet, zelfverwijt, wroeging…
      Ik ga er verder niet over uitwijden, ja hij was fout en ja hij geeft zijn fout toe, maar ook hij is slachtoffer.

      Kom maar op met de emmers stront over mijn reactie…

      • Mijn gedachten zijn ook steeds bij de bestuurder. Wat gaat er door zo’n knul heen, leven met de gedachten dat je vriend omgekomen is en dat jij achter het stuur zat. Het is hartverscheurend. oordeel niet, deze jongen heeft levenslang. Ik wens hem en zijn familie ontzettend veel sterkte toe.

  16. Ik ben het helemaal met deze laatste reacties eens!
    Het is verschrikkelijk wat er gebeurd is. En ook de bestuurder is slachtoffer. Misschien wel zijn leven lang!
    Heel veel sterkte voor alle betrokkenen.

Reageer