Tiplijn: 06-19541384

Politie pakt vluchtende motorscooterrijder in Papendrecht

1

PAPENDRECHT – Op dinsdagavond 9 januari 2018 omstreeks 23.25 uur, kregen agenten van het basisteam Drechtsteden Buiten de melding dat er een bromfiets met hoge snelheid, en zonder verlichting over de N3 richting Papendrecht reed. Op de bromfiets zouden twee personen zitten.

De agenten zijn vanaf het politiebureau Papendrecht richting de N3 gereden. Ze zagen de bromfiets vanaf de N3 met hoge snelheid over de Burgemeester Keijzerweg richting de Kennedylaan rijden. Deze agenten gaven de bestuurder van de bromfiets een stopteken maar daar voldeed hij niet aan.

De bestuurder reed hierop met hoge snelheid door over de Kennedylaan en de Vrijheer van Eslaan om vervolgens de wijk Westpolder in te rijden. Hier raakte ze uit het zicht van de politie. Ondertussen waren er meerdere politie-eenheden ter plaatse gekomen om te zoeken naar deze wegpiraten.

Opeens zagen agenten het tweetal in een steeg staan. Toen zij dit ook door hadden gingen ze er zonder bromfiets, rennend vandoor. Na een korte achtervolging konden de agenten  dit tweetal staande houden op de Johannes Bosboomstraat.

Tijdens de staandehouding van de 22 jarige man uit Papendrecht, bleek dat de bromfiets geen bromfiets was maar een motorscooter. Op deze motorscooter zaten valse kentekenplaten. Deze kentekenplaten hoorde namelijk op een bromfiets te zitten. De motorscooter stond niet gesignaleerd als gestolen maar was de dag ervoor gekocht via Marktplaats voor 400 euro. Gezien er nog geen kentekenplaten op zaten, waren er andere kentekenplaten opgeschroefd, zodat er toch even meegereden kon worden, aldus de wegpiraat. Helaas voor hen dat dit gezien werd door een oplettende burger!

De 22 jarige bestuurder van deze motorscooter heeft een proces-verbaal gekregen voor het rijden met valse kentekenplaten, voor het rijden zonder rijbewijs en voor het onverzekerd rijden. De andere persoon zat alleen achterop en ging daarom vrijuit.

Tekst en foto: Politie Drechtsteden Buiten.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

Reageer