Tiplijn: 06-19541384

Vier duwbakken tegen brugpijler van spoorbrug tussen Dordrecht en Moerdijk

0

DORDRECHT – Vier gekoppelde duwbakken zijn in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 januari 2018 op drift geraakt. De bakken raakten los bij ankerplaats Bergsche Veld langs het Hollandsch Diep. De gevaartes bleven uiteindelijk tegen een pijler van de oude spoorbrug tussen Dordrecht en Moerdijk liggen. “Duwbakken liggen door gebroken koppeldraden in een knik voor de pijler van de brug. Drie duw (sleep) boten zijn ter plaatse,” meldt Rijkswaterstaat. ProRail had vanwege het incident het treinverkeer stil laten leggen. Inmiddels is het treinverkeer weer vrijgegeven. Het scheepvaartverkeer werd ter plaatse geregeld door Rijkswaterstaat, omdat de duwbakken deels in de doorvaartopening lagen.

“Duw(sleep)boten inmiddels vastgemaakt en door goede samenwerking en afstemming is de situatie onder controle en worden de bakken nu weggehaald,” meldt verkeersleider Rolph van Rijkswaterstaat zondag rond 09.00 uur.

Foto’s: Verkeersleider Rolph, Gezagvoerder Arco / Rijkswaterstaat.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer