Tiplijn: 06-19541384

Brandweer druk met stormschades in de regio

0

REGIO – Door het stormachtige weer in de nacht van dinsdag 2 op woensdag 3 januari 2018 zijn op diverse plaatsen de regio Zuid-Holland Zuid schades ontstaan. Tot 09.00 uur rukte de brandweer al zestig keer uit voor meldingen. Zo waaide langs de Blokweerweg in Alblasserdam een boom op een auto en viel er bij basisschool De Twijn in Alblasserdam een boom op de berging. Verder rukte de brandweer uit voor bomen op de weg en losse dakdelen. In Leerdam kwam de brandweer op de Westwal in actie met de hoogwerker voor een rolluik dat los was geraakt.

Op de provinciale weg N216 waaide een boom over de weg. Ook deze werd door de brandweer in stukken gezaagd en van de weg gehaald.

De brandweer van Arkel moest ook twee keer in actie komen. Op de Lingedijk in Kedichem was een boom over de dijk gevallen. De brandweer heeft de boom van de weg gehaald. Op de terugweg van deze melding stuitte de brandweer op nog een stormschade, meldt de blusploeg op Twitter.

In Gorinchem raakte aan het Eind enkele dakplaten los. De brandweer heeft met behulp van een autoladder de platen van het dak gehaald.

Aan de Mollenburgseweg Gorinchem viel een boom op/tegen een woning. De brandweer heeft de boom weggehaald.

Het KNMI waarschuwt woensdag voor onstuimig weer: “Boven land komen zware windstoten van 80-100 km/uur voor, in de kustgebieden vooral rond het middaguur zeer zware windstoten van ca. 110 km/uur. Pas later in de middag en avond neemt de wind af.

Dit bericht wordt bij eventuele volgende stormschademeldingen geüpdatet met nieuwe informatie en foto’s.

Foto’s: Roy Verkerk, Herbert van dalen, Max Liet en Peter Stam.

Foto’s Westwal Leerdam

Foto’s Eind Gorinchem

Foto’s Mollenburgseweg Gorinchem

 

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer