Tiplijn: 06-19541384

Jaarwisseling verloopt zonder grote incidenten in Zuid-Holland Zuid

0

REGIO – De jaarwisseling is in de regio Zuid-Holland Zuid zonder grote incidenten verlopen. In totaal rukte de brandweer 99 keer uit voor allerlei incidenten zoals het blussen van containerbranden, vreugdevuren en woningbranden. Grote branden bleven uit en de brandweer spreekt van een ‘beheersbare jaarwisseling’. De politie hield in de 32 gemeentes van het werkgebied van de eenheid Rotterdam 90 personen aan.

Diverse aanhoudingen vonden plaats in Dordrecht, waar ook de Mobiele Eenheid werd ingezet bij enkele opstootjes. In Zwijndrecht en Ottoland raakten twee personen gewond door vuurwerk en aan de Dokweg in Dordrecht werd gepoogd een tankstation te overvallen. Opvallend deze nacht was het aantal autobranden, meldt de politie. Rechercheurs gaan de komende tijd verder met onderzoek naar de verschillende zaken. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Hieronder een overzicht van kleinere incidenten in de regio.

In Zwijndrecht werd melding gemaakt van een brand in een winkel aan de Oudeland nadat rook werd waargenomen op het dak. Bij een controle werd geen brand meer aangetroffen (Foto: Gerard van Helden).

In Nieuw-Lekkerland bluste de brandweer gedurende de dag verschillende buitenbranden (Foto: Jeffrey Reit).

Ook de Gorinchemse brandweer rukte voornamelijk uit voor buitenbranden (Foto: Herbert van Dalen).

Aan de Laag Dalemseweg in Gorinchem waren banden in brand gestoken. Ook deze brand is door de brandweer geblust (Foto: Max Liet).

Onder andere de Mobiele Eenheid werd ingezet bij diverse opstootjes in Dordrecht. Verschillende personen zijn aangehouden.

De brandweer kwam ter plaatse aan de Patersweg in Dordrecht om een vreugdevuur te blussen.

Ook aan de Zeehavenlaan in Dordrecht werd door de brandweer een vreugdevuur uitgemaakt.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer