Tiplijn: 06-19541384

Politie houdt brandstofdieven aan in Zwijndrecht

0

ZWIJNDRECHT – Agenten hebben donderdag 21 december 2017 twee mannen aangehouden voor het stelen van diesel uit een kraan in Zwijndrecht. Dat meldt de politie zaterdag 30 december. Agenten kregen in de vroege ochtend een melding dat op camerabeelden te zien was dat een man op een kraan klom. De kraan stond op een afgesloten bouwterrein aan de Ringdijk in Zwijndrecht.

Ter plaatse werd een man aangetroffen. Hij zat onder de modder en stonk naar diesel. Agenten zagen bij de kraan diverse tuinslangen hangen en volle jerrycans staan. Hierop hebben zij de man aangehouden op verdenking van poging diefstal van brandstof.

De aangehouden man kwam niet uit Zwijndrecht en wilde niet vertellen hoe hij in Zwijndrecht terecht was gekomen.

Een zoektocht van de agenten leidde uiteindelijk naar een auto in de Cort van de Lindenstraat in Zwijndrecht. Daar zat nog een man in. In de auto stonden jerrycans en lagen inbrekerswerktuigen. Ook deze man werd aangehouden. Het voertuig en de inbrekerswerktuigen zijn in beslag genomen.

Van beide verdachten zijn door de recherche verklaringen opgenomen. Van de twee verdachten heeft één verdachte een strafbeschikking van het Openbaar Ministerie gehad, zo bleek afgelopen week. De goederen die in beslag genomen zijn, worden verbeurd verklaard.

Bron: Politie Drechtsteden Buiten.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer