Tiplijn: 06-19541384

Koolmonoxidelekkage in Zwijndrecht; echtpaar naar ziekenhuis

0

ZWIJNDRECHT – Door een losgeschoten afvoerpijp van een centrale verwarming in een woning aan De Lus in Zwijndrecht, is donderdag 28 december 2017 een koolmonoxidelekkage ontstaan. De brandweer en ambulance werden rond 16.50 uur met spoed gealarmeerd, nadat in de betreffende woning een koolmonoxidemelder afging. Eenmaal ter plaatse werd inderdaad koolmonoxide (CO) gemeten. Hoewel het echtpaar in de woning niet onwel was, werden de man en vrouw toch meegenomen naar het ziekenhuis voor nader onderzoek.

CO is een gas dat onder meer ontstaat door onvolledige verbranding van koolstof, fossiele brandstoffen of andere brandbare koolstofverbindingen. Koolmonoxide is giftig, kleurloos en reukloos. Hierdoor is het erg gevaarlijk.

 

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer