Tiplijn: 06-19541384

Dronken man botst tegen auto in Zwijndrecht; omstanders pakken sleutel af

1

ZWIJNDRECHT – De politie heeft deze week een 45-jarige inwoner van Zwijndrecht aangehouden voor rijden onder invloed en het verlaten van een ongevalslocatie. De politie kreeg op kerstavond de melding dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de Rotterdamseweg in Zwijndrecht. Een bestuurder was hier met zijn auto tegen een geparkeerd voertuig aangereden.

Omstanders hoorden een harde klap en gingen kijken. Zij zagen dat de bestuurder een aanrijding had gehad en weg probeerde te rijden. Hierop hebben de omstanders de autosleutels afgepakt. Terwijl zij dit deden roken ze een sterke alcohol lucht. De man wilde er vervolgens te voet vandoor gaan. Enkele omstanders probeerden dit tevergeefs nog te voorkomen, maar de bestuurder reageerde hier nogal agressief op waardoor hij kon ontkomen.

Toen politieagenten ter plaatse kwamen en in het voertuig van de bestuurder keken, zagen zij heel toepasselijk, een schadeformulier liggen van een aanrijding van een aantal dagen eerder. Agenten zijn toen naar de woning van de bestuurder gegaan en troffen de verdachte, een 45-jarige inwoner van Zwijndrecht, op straat aan. Daar is hij aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en het verlaten van een plaats ongeval.

Op het bureau blies de man 680 ug/l. Dat is ruim drie keer meer dan is toegestaan. Zijn rijbewijs is direct ingevorderd en hij mag zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Tekst en foto: Politie Drechtsteden Buiten.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

Reageer