Tiplijn: 06-19541384

Geparkeerde auto’s blokkeren doorgang brandweerwagen

1

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Dinsdagochtend om 04.00 uur werden de brandweerlieden van de post Neder-Hardinxveld gealarmeerd voor een brandgerucht in de kerk aan de Peulenstraat. De beheerder van het pand was door de particuliere alarmcentrale uit bed gebeld, omdat het brandalarm was geactiveerd in de kerk. Bij aankomst rook de beheerder een brandlucht en was er sprake van rookontwikkeling uit de meterkast. Hierop is 112 gebeld en is de brandweer gealarmeerd.

De kerk bleek door diverse geparkeerde auto’s niet bereikbaar voor de brandweer. Gelukkig kon de brandweer in dit geval met een draagbaar blusmiddel (CO2 blusser) aan de slag.

Erg lang
”De ervaring leert wel dat het erg lang duurt voordat de doorgang ‘s nachts vrij is. Kortom zorg ervoor dat de brandweer er door kan! Een brand kan zich razend snel ontwikkelen en voor redding en/of blussing is het gewenst dat we snel ter plaatse kunnen komen”, zo laat de brandweer Hardinxveld weten via Facebook.

Na enig speurwerk in de kerk is een beginnende brand gevonden, wat veroorzaakt werd door een elektrisch probleem. De betreffende installatieonderdelen zijn vervolgens spanningsloos gemaakt.

Foto’s: Jorrit de Haas

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

  1. Tja… Even nadenken waar je je auto parkeert is wel erg moeilijk hoor. Gewoon voor de deur parkeren want een stukje lopen dat is niet de bedoeling. Dat daardoor misschien wel iemand anders ernstig in de problemen kan komen? Niet mijn probleem. Althans dat lijkt wel de gedachtegang van veel mensen te zijn tegenwoordig.

    Het zou de volgende keer maar jouw huis en gezin zijn waar brand ontstaat en je huis brandt af (of nog erger, er vallen gewonden of doden) omdat de brandweer niet kan komen omdat een buurman zijn auto verkeerd heeft geparkeerd.

Reageer