Tiplijn: 06-19541384

Brandweer houdt oefening bij Gomarus Scholengemeenschap in Gorinchem

0

GORINCHEM – De brandweer heeft vrijdag 24 november 2017 een oefening gehouden in Gorinchem. De oefening vond plaats aan de Hoefslag bij het Gomarus Scholengemeenschap in het kader van een onderzoek naar de samenwerking tussen de BHV en de brandweer. Het scenario van de oefening was als volgt.

Een aantal leerlingen van de school gingen vrijdagochtend omstreeks 9.00 uur uit de les weg om te gaan roken in en buiten het schoolgebouw. Binnen de school geldt echter een algeheel rookverbod en al snel werd een leerling betrapt. De leerling schoot hierop zijn peuk weg waarop restanten van een fles wasbezine en pallethout ervoor zorgden dat er brand ontstond. Bij een poging om de brand te blussen verbrandde de leerling zijn handen.

Ook in het houtmagazijn ontstond brand. Twee BHV’ers gingen hierop op onderzoek uit en werden overvallen door een zogenaamde flashover. Hierbij waren ook twee leerlingen betrokken. Toegesnelde brandweerlieden haalden de slachtoffers uit het magazijn. In samenwerking met de BHV werd de brand daarop geblust. Al de betrokken partijen kijken terug op een geslaagde oefening, die mede werd georganiseerd door enkele leerlingen voor hun profielwerkstuk.

Foto’s: Herbert van Dalen


Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer