Tiplijn: 06-19541384

Politie houdt twee personen aan voor diefstal babyvoeding in Sliedrecht

0

SLIEDRECHT – De politie heeft maandag 13 november 2017 twee babyvoedingdieven aangehouden in Sliedrecht. Dat meldt Politie Drechtsteden Buiten op Facebook. Een medewerker van een supermarkt op het Burgemeester Winklerplein in Sliedrecht belde rond 13.30 uur de politie, omdat hij twee personen had aangehouden voor diefstal van diverse potten babyvoeding.

De medewerker van de supermarkt vertelde dat hij de personen een paar dagen eerder ook in zijn winkel had gezien en hen daarvan herkende. Omdat hij de personen niet helemaal vertrouwde is hij de personen in de gaten gaan houden en zag hij vervolgens de diefstal plaatsvinden.

De personen werden hierna overgedragen aan onze en ingesloten in het cellencomplex in Dordrecht.

De beide personen, zonder vaste woon- of verblijfsplaats, zijn na onderzoek via zogenaamd Super Snelrecht veroordeeld. Welke straf zij hebben gekregen is bij de politie nog niet bekend.

In babyvoeding zit sinds 2008 flinke handel, nadat een aantal Chinese kinderen overleed door vergiftigde melk. Chinese ouders vertrouwden de Chinese melk niet meer en zochten in het buitenland een alternatief. Veel Chinese ouders willen een babymelkpoeder met een Nederlands etiket. Handelaren kopen (of stelen) babyvoeding in de Nederlandse supermarkten, om dit vervolgens voor veel hogere prijzen door te verkopen aan geïnteresseerden uit onder meer China. Deze handel heeft veel supermarkten doen besluiten om per klant een beperkt aantal verpakkingen babymelk per persoon te verkopen.

Foto: Politie Drechtsteden Buiten.

 

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer