Tiplijn: 06-19541384

Handgranaat uit Tweede Wereldoorlog aangetroffen in woning Sliedrecht

0

SLIEDRECHT – Op zaterdagmiddag 11 november 2017 is in een woning aan de Thorbeckelaan in Sliedrecht een handgranaat gevonden. Dat meldt Politie Drechtsteden Buiten donderdag 16 november 2017. De handgranaat lag in een kast en was inmiddels buiten in de tuin neergelegd waarna de politie gebeld werd. Na de melder gesproken te hebben zouden er mogelijk nog meer granaten/explosieven in de woning aanwezig kunnen zijn.

Hierop heeft de politie een TEV (Team Explosieven Verkenning) ingeschakeld. Dat heeft de handgranaat veiliggesteld en meegenomen voor onderzoek. In de woning werden niet nog meer explosieven aangetroffen.

Uit het onderzoek bleek het om een echte handgranaat, vermoedelijk uit de Tweede Wereldoorlog, te gaan die op een later tijdstip veilig tot ontploffing gebracht zal worden.

Tekst en foto: Politie Drechtsteden Buiten.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer