Tiplijn: 06-19541384

Jeugdbrandweer Alblasserdam wint wedstrijden in Arkel

0

ARKEL – Zaterdag 11 november werd in Arkel een regionale jeugdbrandweerwedstrijd georganiseerd op het terrein van een voormalige betonfabriek, ook wel bekend van de zeer grote brand die op 11 juni woedde, aan de Stationsweg in Arkel. Veel ploegen uit de veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid namen deel aan deze wedstrijd. Er waren twee wedstrijdbanen, voor de junioren en de aspiranten.

Scenario aspiranten
Tijdens de werkzaamheden van een loodgieter was er brand ontstaan in zijn bus die naast de loods stond waar de loodgieter aan het werk was. In de bus stond een gasfles die op ontploffen stond. De brand was overgeslagen naar de loods en de loodgieter raakte daardoor in problemen. De jeugdleden moesten de loodgieter uit de loods redden en het vuur snel en veilig blussen. Ook bleek er in de bus een hond te zitten.

Scenario junioren
In een loods was een brand ontstaan. Iemand had al een bluspoging gedaan alleen was deze mislukt. De brandweerlieden moesten het vuur snel blussen om uitbreiding te voorkomen. Alblasserdam deed dit het beste en eindigde op de eerste plaats.

Uitslag aspiranten:

 1. Alblasserdam
 2. Zwijdrecht
 3. Oud-Beijerland
 4. Meerkerk
 5. Leerdam
 6. Binnenbaas
 7. Arkel
 8. Lexmond
 9. Gorinchem
 10. Korendijk
 11. Papendrecht
 12. Sliedrecht

Foto’s: Brandweer Arkel

 

 

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer