Tiplijn: 06-19541384

22-jarige vrouw uit Dordrecht op terrorismelijst

0

DORDRECHT – Een 22-jarige vrouw uit Dordrecht staat sinds vrijdag 10 november 2017 op de nationale terrorismelijst. In het totaal zijn er negen nieuwe namen toegevoegd aan de lijst, waar inmiddels 135 Nederlanders op staan. De meeste mensen op de nationale terrorismelijst, waaronder een persoon uit Zwijndrecht, zijn betrokken bij terroristische activiteiten in Syrië en Irak. Het is ook mogelijk dat ze terroristen ondersteunen. Ze worden gezien als een gevaar voor de Nederlandse staatsveiligheid.

De bankrekeningen van de personen op de lijst worden ‘bevroren’. Daarnaast geldt er een verbod om personen op de lijst te helpen. Studiefinanciering, uitkeringen en toeslagen worden ook stopgezet. Hierdoor is het voor deze mensen lastiger om terreurdaden te plegen of ze financieel te steunen.

Bij terugkeer in Nederland worden ze uit de rij gehaald bij de paspoortcontrole op het vliegveld.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer