Tiplijn: 06-19541384

Man gewond bij nachtelijke woningbrand in Alblasserdam

0

ALBLASSERDAM – Een oudere man is in de nacht van woensdag 8 op donderdag 9 november 2017 gewond geraakt bij een woningbrand in De Plantenaer aan de Plantageweg in Alblasserdam. Hij werd in bewusteloze toestand door hulpverleners uit zijn woning gehaald en met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Buren van de man belden rond 03.55 uur de brandweer, nadat ze een rookmelder af hoorden gaan en zagen dat er veel condens op de ruiten van de woning van de buurman zat.

Politie, brandweer en ambulance kwamen met spoed ter plaatse. In eerste instantie werd geprobeerd om de voordeur in te rammen. Die bleek echter te stevig te zijn. Uiteindelijk lukte het de brandweer om via de achterzijde van de woning, via het balkon, bij de man binnen te komen.

Binnen bleek er brand te woeden in de keuken. De oude bewoner lag bewusteloos in huis. Hij werd via het balkon overgedragen aan de ambulancedienst. De Damdorper is met brand –en schroeiplekken in het gezicht naar het ziekenhuis gebracht.

Nadat de brand was geblust, is de woning geventileerd. Later op de dag zal een speciaal team van de brandweer onderzoek gaan doen naar de oorzaak van de brand.

Burgemeester Jaap Paans laat via Twitter weten dankbaar te zijn voor de alerte reactie van de buren en het levensreddend handelen van de hulpdiensten. Paans: “Gewonde nu in handen van zorgverlening. Goed herstel gewenst.”

Tekst en foto’s: Peter Stam / Alblasserdamsnieuws.nl

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer