Tiplijn: 06-19541384

Grote hoeveelheid drugsafval gevonden in Zwijndrecht

1

ZWIJNDRECHT – Een passant heeft zaterdagmiddag 28 oktober omstreeks 12.30 uur naast een loods op een bedrijventerrein aan de Ringdijk in Zwijndrecht een grote hoeveelheid vaten aangetroffen. De dumping van de stoffen heeft ‘s nachts plaatsgevonden aldus de politie. De melder was vrijdagavond nog op het terrein geweest en zag toen niks.

De brandweer heeft metingen uitgevoerd en constateerde dat 2 van de meer dan 150 vaten hadden gelekt. De rest van de vaten waren nog intact. De lekkages leverden geen gevaar op voor het milieu doordat de dampen waren weggewaaid.

De hoeveelheid van het drugsafval werd door de brandweer geschat op ruim 6 duizend liter. De stoffen waren afval van het produceren van de drug XTC. Onder meer de stoffen aceton, zoutzuur en methanol lagen in de vaten en jerrycans. Deze stoffen zijn potentieel gevaarlijk voor mensen en het milieu.

Na metingen heeft de politie een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld om de gevaarlijke stoffen te verwerken. De omgevingsdienst en de bevolkingszorg kwamen ter plaatse bij het incident voor onderzoek en ter kennisneming.

Foto’s: Robert van Loon

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

  1. Chemical Warfare on

    Lijkt me erg stug dat dit spul kilometers hier vandaan blijkt te komen!
    De politie zou het ‘voor de grap’ eens dichtbij huis moeten zoeken en de gehele Ringdijk af moeten struinen, tot aan de Karwei in Ambacht aan toe. (Inclusief wat leuke apparaatjes en voertuigen en dergelijken, maak er een mooie speurtocht van!)

    Er is natuurlijk een x-aantal jaren terug al eens een groot drugslab aangetroffen en ontmanteld langs de Ringdijk, maar als je ziet hoe enorm vervallen het gros van alle huizen en panden langs deze gehele route er bij ligt, zou het me werkelijk niets verbazen als er nog veel meer van dit soort chemische ‘afvalverwerkingsstations’ actief in werking blijken te zijn!

Reageer