Tiplijn: 06-19541384

Politie houdt tieners uit Hoeksche Waard aan voor dreigen met aanslag

0

HOEKSCHE WAARD – De politie in Rotterdam heeft op 20 oktober 2017 een 16-jarige en 17-jarige jongen uit de Hoeksche Waard aangehouden. Een alerte getuige belde de politie, nadat deze op 10 oktober de twee in een Rotterdamse metro hoorde praten over het fabriceren en laten ontploffen van explosieven in het openbaar vervoer. Dergelijke informatie wordt door de politie en het openbaar ministerie gezien de ervaringen van de afgelopen tijd in enkele Europese steden serieus genomen.

Onderzoek door de recherche leidde naar de identiteit van de twee tieners. De 16-jarige werd in zijn woonplaats aangehouden, de andere verdachte meldde zich op een politiebureau in Rotterdam. De woningen van beide jongens zijn doorzocht en de politie heeft onder meer vuurwerk in beslaggenomen. De jongens zijn na hun verhoor op vrijdag heengezonden en de politie onderzoekt nog hun betrokkenheid bij het maken van een vuurwerkbom.

 

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer