Tiplijn: 06-19541384

Geslaagde open dag Leerdamse brandweer

0

LEERDAM – De Leerdamse brandweer heeft zaterdag 23 september een open dag gehouden. Vanaf 11.00 uur waren inwoners uit Leerdam en omstreken welkom om een kijkje te nemen in het brandweervak. Daarnaast werd er veel aandacht gegeven aan brandveilig leven.

Bezoekers konden met redgereedschap zelf een auto open knippen én zelf een brand blussen. Dat onder begeleiding en uitleg van (jeugd) brandweerlieden. Ook was er een container vol met (nep) rook aanwezig. Door middel van ademlucht konden mensen de container in om een slachtoffer én een vuurhaard te zoeken. Met een oude autoladder van post Gorinchem konden bezoekers een ritje door Leerdam maken.

Ook was er een blusvoertuig van vliegbasis Gilze-Rijen aanwezig. Dit voertuig is speciaal gemaakt voor het bestrijden van vliegtuigbranden en alles wat daar bij komt kijken. Aan het einde van de dag heeft de brandweer een demo gegeven van een ongeval met beknelling. De brandweer spreekt van een zeer geslaagde dag.

Enkele mensen hadden de smaak te pakken en willen zich mogelijk aanmelden als vrijwilliger bij post Leerdam. Wilt u vrijwilliger worden? Klik dan hier om meer informatie te krijgen.

Foto’s: Jur van der Pijl.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer