Tiplijn: 06-19541384

Explosief onschadelijk gemaakt in Dordrecht

0

DORDRECHT – De explosieven opruimingsdienst heeft in de nacht van donderdag 24 augustus op vrijdag 25 augustus een vuurwerkbom onschadelijk gemaakt in de wijk Krispijn in Dordrecht. Buurtbewoners belden de politie nadat zij op straat een fles wasbenzine vonden met een stuk vuurwerk eraan bevestigd. Dit gebeurde aan de J.J.A. Goeverneurstraat.

De bom was niet geëxplodeerd en vormde daardoor een groot risico, de politie besloot na onderzoek ter plaatse de EOD in te schakelen. Voor de veiligheid kwamen ook de brandweer en ambulancedienst ter plaatse.

Rond half twee was de klus geklaard en kon het sein veilig worden gegeven. Waarom de bom niet afging is niet bekend.

De bom zou afkomstig zijn van jongeren, eerder op de avond waren er ook al knallen te horen in Dordrecht. Mogelijk waren dat ook vuurwerkbommen.

Foto’s: Robert van Loon

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer