Tiplijn: 06-19541384

Asbest vrijgekomen bij ‘grote’ brand in schuur in Langerak

0

LANGERAK – Bij een brand in een schuur aan de Lekdijk in Langerak is donderdagochtend 10 augustus een hoeveelheid asbest vrijgekomen. Omstreeks 09.15 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd. Direct werd er opgeschaald naar ‘middelbrand’ en later naar ‘grote brand’. De brandweer kwam met vier blusvoertuigen, een autoladder en een groot watertransport ter plaatse. Gelukkig was de brand snel onder controle.

Vermoedelijk is het vuur ontstaan in een pomp in de schuur. 6 Varkens die aanwezig waren in de schuur zijn door de brandweer levend er uit gehaald. De omgevingsdienst is op dit moment aan het onderzoeken hoeveel asbest er vrijgekomen is. Team Brandonderzoek doet onderzoek naar de toedracht van de brand.

Foto: Archief

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht: