Tiplijn: 06-19541384

‘Brandweer oefent in de wijk’ groot succes in Arkel en Hoogblokland

0

ARKEL/HOOGBLOKLAND – De brandweer van Arkel/Hoogblokland heeft de afgelopen drie weken driemaal in verschillende wijken geoefend. Twee keer in Arkel, aan de Bazuinstraat en de Perendreef, en één keer in Hoogblokland, aan Het Hoog. Alle oefeningen trokken veel bekijks.

Oefeningen en voorlichting
Buurtbewoners kregen een realistisch beeld van een brandweerinzet. ‘Een ideaal moment voor de inwoners van Arkel en Hoogblokland om bijvoorbeeld vragen over brandveiligheid te stellen’ vertelde brandweerman Sander Keijzer. Naast het blussen van branden komt de brandweer ook in actie om hulp te verlenen. Van katten uit de boom en een overstroomde kelder tot een uitslaande brand en het bevrijden van zwaargewonde slachtoffers na verkeersongevallen op de weg of in het water. Keijzer: ‘Tijdens de oefeningen in de wijk lieten wij één van facetten zien, een ongeval met beknelling en slachtoffers’. Ook kwam de burgermeester van Giessenlanden, Werner ten Kate, een kijkje nemen bij een van de oefeningen. Na de oefeningen konden buurtbewoners zelf een stukje ‘knippen’ met het gereedschap van de brandweer.

Vrijwilliger worden
Wilt u vrijwilliger worden, of wilt u meer weten over het brandweervak? Klik dan hier voor meer informatie.

Foto’s: Jur van der Pijl


Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer