Tiplijn: 06-19541384

Politie achtervolgt scooterrijder met 7-jarige bijrijder in Dordrecht

0

DORDRECHT – De politie heeft vrijdag 23 juni een scooterrijder achtervolgd in de omgeving van de wijk Sterrenburg. Agenten zagen in de loop van de dag twee jongens rijden zonder helm. Toen de agenten de jongens staande wilden houden gingen zij er vandoor. De politie zette hierop de achtervolging in waarbij de bestuurder van de scooter ‘stevige risico’s’ nam om aan de politie te ontkomen. Omdat agenten zagen dat de bijrijder jong was wilden zij de achtervolging aanvankelijk stoppen.

De scooterrijder reed zich echter al snel klem en ging te voet verder. Al snel wisten agenten de beide jongens te pakken te krijgen. Daarna bleek dat de 17-jarige bestuurder even een rondje had willen rijden op de scooter van zijn broer. Daarbij had hij zijn 7-jarige broertje achterop meegenomen.

Op het politiebureau zijn agenten in gesprek gegaan met de moeder van de jongen. Daarop is de 7-jarige jongen overgedragen aan zijn moeder. Tegen de 17-jarige jongen worden proces-verbalen opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs, het rijden zonder helm, het negeren van een stopteken en het veroorzaken van gevaar op de weg.

Foto: Archief

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer