Tiplijn: 06-19541384

Tweetal met gestolen auto aangehouden na achtervolging

0

‘S-GRAVENDEEL – Agressief en onveilig rijgedrag van een 30-jarige automobilist uit Maassluis zorgden er dinsdagavond 20 juni voor dat een gestolen auto uit Maassluis terug is gevonden. De bestuurder en een 32-jarige bijrijder uit Schiedam zijn aangehouden.

Rond negen uur zagen politiemensen een auto met een snelheid van 187 km/uur op de A29 ter hoogte van Barendrecht rijden, waar 100 km/uur is toegestaan. De bestuurder negeerde stoptekens en ging er met hoge snelheid vandoor. Hij nam hierbij meerdere afslagen, onder meer Numansdorp en Oud-Beijerland en haalde gevaarlijke capriolen uit met soms snelheden van 200 km/uur. Op de N217 richting ‘s-Gravendeel reed de politie met meerdere voertuigen achter hem.

Met twee lekke banden, ging de snelheid van de auto weer naar normale proporties. In ’s-Gravendeel konden politiemensen de auto klemrijden. De bijrijder werd direct aangehouden. De bestuurder werd aangehouden na een achtervolging te voet. De auto bleek dinsdag gestolen te zijn uit Maassluis. Het tweetal is gearresteerd voor heling. De 30-jarige automobilist voor gevaarlijk rijgedrag. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie onderzoekt de rol van het tweetal bij de diefstal van de auto.

Beeld: Politie Hoekse Waard en Matthieu (ingezonden)

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer