Tiplijn: 06-19541384

Schilders in Dordrecht uren vast in schildersbakje onder de HSL-brug

0

DORDRECHT –  Twee schilders zijn vandaag door de brandweer gered uit een schildersbakje onder de HSL-brug over het Hollands Diep in Dordrecht. Vanwege de reddingsoperatie werd het treinverkeer tijdelijk stilgelegd.

Uren vast
De mannen zaten uren vast in het voertuigje, dat onder de brug via rails heen en weer kan rijden. Het bakje weigerde dienst terwijl zij bezig waren met het schilderen van de onderkant van de brug. Het treinverkeer over de Hoge Snelheids Lijn tussen Rotterdam en Breda werd gedurende de reddingsoperatie stilgelegd omdat redders vanaf de brug via touwen abseilend naar de gestrandde schilders moesten afdalen.

Reddingsoperatie
Na enkele uren wist de brandweer de mannen te bevrijden uit hun benarde positie. Het was een gecompliceerde operatie, omdat de mannen midden onder de brug hingen. Voor de zekerheid waren boten van de KNRM en Rijkswaterstaat dicht in de buurt. Ook stonden brandweerduikers paraat. De sporen voor de HSL tussen Rotterdam en Breda werden rond zes uur weer vrijgegeven. Voor het weghalen van het schildersbakjes wordt een plan gemaakt. Wanneer dit gaat gebeuren is nog niet bekend. Het scheepvaartverkeer en de treinen hebben geen last van het bakje.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer