Tiplijn: 06-19541384

Auto’s botsen op elkaar na hoogtemelding op A15 voor Noordtunnel

0

ALBLASSERDAM – Twee personenauto’s zijn woensdag 24 mei 2017 op elkaar gebotst op de A15 tussen Ridderkerk en Alblasserdam. Dit gebeurde nadat een vrachtwagen met een hoge lading de tunnel in wilde rijden. De hoogtemelders voor de tunnel gaven echter aan dat de vrachtwagen te hoog was. Hierop werden de verkeerslichten op alle banen op rood gezet en de slagbomen gesloten.

De voorste automobiliste remde af om voor het verkeerslicht te stoppen. De bestuurder achter haar zag dit blijkbaar te laat en botste tegen zijn voorligger.

Aan de beide voertuigen ontstond flinke schade. Een ambulance kwam met spoed ter plaatse om de betrokkenen na te kijken. De inzittenden bleken slechts lichtgewond te zijn geraakt.

Een bergingsbedrijf heeft de twee personenauto’s van de weg gehaald. Tijdens de afhandeling van het ongeval was de A15 richting Gorinchem volledig afgesloten. Dit veroorzaakte enkele kilometers file. Geadviseerd werd om om te rijden via de Brug over de Noord. In eerste instantie was dat een mogelijkheid, maar later werd de brug geopend en had omrijden geen zin meer. Rond 11.45 uur werd de A15 weer vrijgegeven.

Bron: Alblasserdamsnieuws.nl

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer