Tiplijn: 06-19541384

Man overleden na sprong van steiger in Gorinchem

0

GORINCHEM – Een 27-jarige man is maandag 22 mei in kritieke toestand met een traumahelikopter naar het ziekenhuis vervoerd. Even na 18.00 uur sprong de man van een steiger nabij het Buiten de Waterpoort in Gorinchem. Omstanders zagen de man na de sprong even boven water komen. Daarna verdween hij onder water. Al snel werden de hulpdiensten groots ingezet.

Naast brandweerduikers kwamen diverse ambulances, een traumahelikopter en de KNRM ter plaatse. Even voor 18.45 uur troffen duikers de man aan. Hij is hierop naar de kant gebracht en gereanimeerd. Vervolgens is hij met de traumahelikopter naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam vervoerd, waar hij later overleed.

Tijdens de duikinzet raakte een duiker buiten adem. De duiker kreeg door de ambulancedienst zuurstof toegediend maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd.

Foto’s: Rik de Leeuw, Etienne Hessels, Jur van der Pijl, Herbert van Dalen en Max Liet


Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer