Tiplijn: 06-19541384

Politie houdt twee tv-dieven aan na achtervolging

0

ZWIJNDRECHT – Woensdag 10 mei 2017 is er vanuit een vrachtwagen nabij een elektronicazaak in Zwijndrecht een aantal tv’s gestolen. De chauffeur had zijn voertuig vlakbij het bedrijf geparkeerd om diverse spullen af te leveren. De alerte chauffeur had volgens de politie een ‘scherp onderbuikgevoel’ want hij zag een bestelauto meermalen voorbij komen en noteerde uit voorzorg het kenteken van dat voertuig. “De inzittenden van die bestelbus hadden namelijk overdreven veel interesse voor de vrachtwagen.Vervolgens is de chauffeur verder gegaan met goederen afleveren. Toen hij enige tijd later terug kwam bij zijn vrachtwagen, zag hij dat er tot zijn grote schrik 3 grote tv’s uit de vrachtwagen waren gestolen. Hierop belde hij direct 112 en gaf het kenteken wat hij had opgeschreven door aan de meldkamer,” zo schrijft Politie Drechtsteden Buiten op Facebook.

De politie vervolgt: “Collega’s van ons basisteam zijn naar het plaats delict gereden voor direct contact met het slachtoffer. Een ander surveillancevoertuig is tegelijkertijd richting de rijksweg gereden, daar ons inmiddels bekend was waar het genoteerde kenteken thuis zou moeten horen.”

“Het toeval wil dat een collega student van onze eenheid Politie Rotterdam, onderweg naar zijn examen, op de A16 reed en goed naar zijn portofoon luisterde. Hij hoorde via de portofoon het kenteken en de mogelijke rijrichting van de bestelbus. Kort daarna zag hij het voertuig al in zijn achteruitkijkspiegel verschijnen. Hij bedacht zich geen moment en gaf het teken “volgen – politie”. De bestuurder van de bestelbus gaf hier geen gehoor aan en ging er direct vandoor. Inmiddels hing De Luchtvaartpolitie er ook al met een helikopter boven en kon goed zien waar de bestelbus heen reed.”

De korte achtervolging die volgde ging richting Alexandrium, Capelle aan den IJssel. Daar stonden inmiddels collega’s van Politie Rotterdam, district Rijnmond-Oost de bestelbus al op te wachten waarna de 2 inzittenden konden worden aangehouden. Achter in deze bestelbus lagen inderdaad 3 grote televisies die uit de vrachtwagen in Zwijndrecht waren gestolen.

De verdachten zijn overgebracht naar de recherche in Dordrecht die verder onderzoek doen naar de zaak.

Foto’s: Politie Drechtsteden Buiten.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer