Tiplijn: 06-19541384

Bedrijfsauto raakt te water langs Parallelweg

2

SLIEDRECHT – Een 20-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam is maandagmiddag 8 mei 2017 met een bedrijfsauto te water geraakt langs de Parallelweg nabij het Alblasserbos bij Oud-Alblas. De man reed halverwege de middag over de Parallelweg richting Sliedrecht, toen hij met zijn rechter wielen in de berm terecht kwam. Door een stuurcorrectie raakte hij de macht over het stuur kwijt en belandde aan de andere kant van de weg met de auto in de sloot.

De bestuurder, die ongedeerd bleef, wist op eigen kracht uit zijn voertuig te komen. Gealarmeerde agenten lieten de man blazen, hij bleek geen alcohol in zijn bloed te hebben. Wel werd tegen de bestuurder een verbaal opgemaakt, omdat de man zich volgens de politie zodanig heeft gedragen, dat hij gevaar op de weg heeft veroorzaakt. (artikel 5 Wegenverkeerswet) Dit door onder meer te hard te rijden. De officier van justitie zal bepalen welke straf de man opgelegd krijgt. Meestal worden dergelijke zaken afgedaan met een geldboete.

Een bergingsbedrijf heeft de bedrijfswagen uit het water getrokken en meegenomen.

Bron: Alblasserdamsnieuws.nl

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

2 reacties

  1. William van Zanten on

    Lekker met smartphone zitten pielen zeker, ik rij 1000 km per week en zie heel veel slingerende autootjes, maar nooit van bestuurders met twee handen aan het stuur en de blik op de weg.

Reageer