Tiplijn: 06-19541384

Zakkenroller in Dordrecht aangehouden voor stelen ‘geprepareerde smartphone’

0

DORDRECHT – In de nacht van woensdag 26 op donderdag 27 april heeft de politie in Dordrecht een man aangehouden voor het stelen van een smartphone. In de Koningsnacht zette de politie in Amsterdam verschillende geprepareerde smartphones in. Deze telefoons zijn voorzien van speciale software en volgmogelijkheden. Verspreidt over de stad werden vier van deze telefoons gestolen.

Selfie
Direct na de diefstal werden de telefoons uitgepeild en maakte de geprepareerde telefoon opnamen middels de camera die in de smartphone zit. Op deze manier was er direct een mooie “selfie” van de verdachte beschikbaar zonder dat hij dit merkte. Binnen enkele uren werden de telefoons en de verdachten opgespoord en aangehouden.

Aanhoudingen
Eén verdachte is in Dordrecht aangehouden. De andere vier verdachten zijn allemaal in Amsterdam aangehouden. Alle verdachten zijn bekenden van de politie en zijn al eerder opgepakt voor diefstal en zakkenrollerij. Het gaat om vijf mannen in de leeftijd van 16, 18, 25, 26, en 27 jaar en afkomstig uit Algerije, Tjechië, Libië en Amsterdam. Vooralsnog zijn er geen aanwijzingen dat de verdachten met elkaar samenwerkten.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer