Tiplijn: 06-19541384

Zolderbrand in Alblasserdam door knikkers in de zon

0

ALBLASSERDAM – Op de zolder van een woning aan de Resedastraat in Alblasserdam is donderdagochtend 20 april 2017 brand ontstaan. De bewoner hoorde rond 09.15 uur een rookmelder gaan. Toen vervolgens op zolder een rokerige lucht werd waargenomen, werd 112 gebeld. Niet veel later kwamen brandweer Alblasserdam en brandweer Papendrecht met spoed ter plaatse.

Op zolder werd een smeulende ‘poef’ aangetroffen. De brandweer nam de rokende poef mee naar buiten om het meubelstuk daar te blussen.

Nader onderzoek door de brandweer wees uit dat de brand is ontstaan doordat er knikkers op de poef lagen. Met de zon erop, hebben deze knikkers als vergrootglas gewerkt. Hierdoor werden de stralen van de zon gebundeld, waardoor de temperatuur opliep en de poef is gaan branden.

Tekst en foto’s: Alblasserdamsnieuws.nl

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer