Tiplijn: 06-19541384

Bemanning binnenvaartschip redt drenkeling op Beneden-Merwede bij Papendrecht

0

PAPENDRECHT – De bemanning van een binnenvaartschip en hulpdiensten hebben zaterdagochtend 15 april een drenkeling uit het water gehaald bij Papendrecht. Even na 10.30 uur werd melding gemaakt van de drenkeling in de Beneden-Merwede ter hoogte van de Papendrechtse brug. De bemanning van een passerend binnenvaartschip zag het slachtoffer drijven en wist hem met een pikhaak boven water te houden. Hulpverleners van de Dordtse Reddingsbrigade, die in de buurt oefenden, waren snel ter plaatse en haalden de drenkeling aan boord. Langs de Kerkbuurt aan de Papendrechtse kant van de rivier werd het slachtoffer door de brandweer overgenomen en de ambulance ingedragen. Daar verleenden ambulancemedewerkers medische hulp aan de man. Hij is gereanimeerd en met spoed naar het ziekenhuis in Dordrecht gebracht.

Een politiehelikopter vloog tijdens de reddingsactie enkele rondjes boven de rivier. De medewerkers van de ambulancedienst wachtten niet de komst van de gealarmeerde traumahelikopter van Volkel af maar vervoerden het slachtoffer voor aankomst naar het ziekenhuis. Een politievoorlichter geeft aan dat er vanuit wordt gegaan dat de drenkeling vanaf de Papendrechtse brug is gesprongen. Derhalve worden verder geen mededelingen gedaan over het slachtoffer. Over zijn toestand is niets bekend.

Foto’s: Tiemen Schuit en Willem de Wolf

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer